joombig video slider vertical

ADSense_02


POZIV NA DAN OTVORENIH VRATA UDRUGA – O. Š. TIN UJEVIĆ OSIJEK, 24.05.2018. - ČETVRTAK


Nedjelja, 20 Svibanj 2018

POZIV NA DAN OTVORENIH VRATA UDRUGA – O. Š. TIN UJEVIĆ OSIJEK, 24.05.2018. - ČETVRTAK.

*UDRUGA „BITI BOLJI“ OSIJEK POZIVA VAS NA SUSRET „VRATIMO ZABORAVLJENE IGRE. *POZIVAMO VAS U O. Š. TIN UJEVIĆ OSIJEK, OPATIJSKA 46, 24.05.2018. G. (ČETVRTAK), S POČETKOM U 12,30 SATI DO 13,30 SATI. 

Obilazeći mlade i provodeći različite aktivnosti za djecu i mlade uočili smo da postoji potreba za dodatnim razvijanjem potreba, interesa i potencijala djece u osnovnim školama. Nekada su igrališta i ulice bile pune djece i odjekivale dječjim smijehom i veseljem, a danas se djeca često puta povlače po kućama , sjede za računalom , iskrivljuju kralješnicu i kvare vid igrajući igrice i provodeći svoje slobodno vrijeme u virtualnom svijetu. Udruga „Biti – Bolji“ želi djecu naučiti igre koje su igrali kao djeca njihovi roditelji i pokazati im kako su nekad djeca živjela bez pametnih telefona i računala. Želimo potaknuti djecu da se više druže s drugom djecom ne dovodeći u pitanje znanja koje svaki mladi čovjek mora imati iz područja novih tehnologija.

Do sada su održana 3 susreta, dva u travnju,  jedan u svibnju. Sve igre se održavaju na otvorenom prostoru, igralištu škole. U igre je uključen V. razred s 23 učenika, razrednica i asistentica učeniku s posebnim potrebama.

Profesorica Tihana Kraml Kanaet je predložila i osmislila pravila za različite igre: Gumi-gumi; Školica; Lopovi i žandari, Care, care gospodare; Preskakanje konopca; Klikeranje; Dan-noć; Oduzimanje telefona; Pokvareni telefon; Lanac probijanac; Kaladont;...  

Zadnji, 4 susret s učenicima će se, u sklopu Dana otvorenih vrata udruga, održati u O. Š. Tin Ujević Osijek, Opatijska 46, 24.05.2018. g. (četvrtak), s početkom u 12,30 sati do 13,30 sati. 

Na susret će doći 23 učenika ovog razreda, pozvali smo njihove roditelje, a škola će omogućiti dolazak još oko 120 djece različitih uzrasta iz drugih razreda škole. 

Kao nagradu djeci koja su sudjelovala u ovom događanju dana 06.06. 2018. (srijeda) organizirati ćemo jednodnevnu posjetu pogonu za proizvodnju obuće u Slatini gdje će vlasnik tvornice (Zlatko Rabik) pokazati djeci kako se odvija jedna proizvodnja i koje su osnovne funkcije u radu jedne tvornice i postavke poduzetništva. 

Istovremeno će im Zlatko u tvornici održati predavanje o poduzetništvu u trajanju od 45 minuta. Prilikom ove posjete obići ćemo grad Slatinu i upoznati se s njegovom povijesti te sa svime što ovaj grad čini grad poseban. Učenike će u obilazak grada voditi Jasenka Vajdić, ravnateljica O. Š. Tin Ujević iz Osijeka.

Ova škola bi bila pilot škola u kojoj bi došli saznali što učenici žele i kako dalje razvijati ovu aktivnost u drugim školama, u budućem razdoblju.

Vladimir Mihajlović

Svibanj 2018.

Kontakt osoba: Vladimir Mihajlović, 0917675999

Događanje se održava u sklopu projekta "Biti Bolji-Biti Better"

 

ADSense_04