joombig video slider vertical

ADSense_02


DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA – OSIJEK: VRATILI SMO ZABORAVLJENE IGRE U OŠ TIN UJEVIĆ OSIJEK


Subota, 07 Srpanj 2018

*Lijepo je bilo vidjeti pune sportske terene OŠ Tin Ujević Osijek. *Ponosni smo na svu djecu ove škole, ali i na sve one koji su došli pogledati najmlađe, one na kojima ostaje naša budućnost

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske već tradicionalno organizirao je Dane otvorenih vrata udruga koji su se ove godine održavali od 24. do 26. svibnja 2018.

A udruga “Biti bolji”, u sklopu projekta „Biti Bolji-Be Better“, 24. svibnja s početkom u 12.30 sati u OŠ Tin Ujević Osijek, održala je s djecom, posljednji od četiri predviđena susreta koji su organizirani tijekom travnja i svibnja. S učenicima 5. razreda "oživjeli" smo stare igre: gumi- gumi, školica, lopovi i žandari, pokvareni telefon, dan- noć... Došli su i njihovi roditelji, ali i oko 120 učenika ostalih razreda škole. Sve je bilo puno akcije, smijeha, tražila se i voda, ali od igara se nije odustajalo. Hvala profesorici Tihani Kraml Kanaet koja je vodila i sve dosadašnje susrete, hvala svim učenicima, profesorima i roditeljima koji su nas došli gledati.

Spasili smo igre od zaborava

Željeli smo neka se djeca igraju na otvorenome, nauče igre svojih roditelja, pokažu kako se može igrati i na druge načine, a ne samo s novim tehnologijama. Ponosni smo na svu djecu ove škole što su prihvatili izazov i "oživjeli" ove zaboravljene igre kojima je već prijetio zaborav. Osjećaj da smo se približili djeci je nepocjenjiv. Obećali smo nešto što je i ispunjeno! Cijeli razred koji se s nama igrao dva mjeseca vodili smo na nagradno putovanje u Slatinu. Tako je 6. lipnja (srijeda) organiziran jednodnevni posjet pogonu za proizvodnju obuće u Slatini, gdje je vlasnik tvornice Zlatko Rabik pokazao djeci kako se odvija proizvodnja i koje su osnovne funkcije u radu jedne tvornice. Nakon toga su učenici povedeni u obilazak Slatine, gdje su imali priliku upoznati povijest grada i sve ono što ga čini zanimljivim. Više detalja o ovom nagradnom putovanju možete pročitati u našem ljetnom dvobroju ☺.

Vladimir Mihajlović

Srpanj 2018.

 

ADSense_04