joombig video slider vertical

ADSense_02


BITI BOLJI-BE BETTER: POSJETILI SMO TVRTKU BERNARDA D.O.O. I BERNARDA NOVA D.O.O.


Subota, 13 Listopad 2018

*U sklopu projekta „Biti Bolji-Be Better“ 48 učenika u pratnji 12 profesora, srednjih škola iz Osijeka, Đakova, Našica, Valpova, Vukovara, Ivanca, Preloga i Varaždina, 10. listopada 2018. posjetilo je tvrtke u vlasništvu gospođe Bernarde Cecelja u Pušćinama i Nedeljancu. *Posjeta je organizirana uz podršku HBOR-a i HAMAG-BICRO.

Kada smo donosili odluku o tome kojeg ćemo poduzetnika predložiti učenicima za posjet, nijednog trenutka se nismo dvoumili. Naš prijedlog bila je gospođa Bernarda Cecelja, vlasnica tvrtke Bernarda d.o.o. i Bernarda Nova d.o.o.

Srijeda, 10. listopada, rano jutro, a autobus pun učenika i profesora kreće prema Pušćinama, mjestu u okolici Varaždina, gdje se nalazi tvornica za proizvodnju kreveta i madraca. Vrijeme sunčano, kao stvoreno za ovaj posjet. Pred ulazom u tvornicu čekaju nas učenici i profesori iz Ivanca, Preloga i Varaždina, ukupno njih 20. I naravno, gospođa Bernarda Cecelja koja nas je provela kroz pogone i objasnila što se i kako ovdje proizvodi. Saznali smo da na 12.000 m2 proizvodnog prostora 190 djelatnika proizvodi 20 tipova kreveta, 40 tipova madraca, razna uzglavlja, jastuke, poplune, deke… 

Zatim smo poslušali predavanje pod nazivom: „Biti poduzetnik“, i čuli od gospođe Bernarde kako se odvažila na ovaj uspješni poduzetnički put, pogledali smo film o tom putu i saznali tko je ova uspješna poduzetnica. Ispričala je učenicima kako se postaje uspješan poduzetnik i istaknula desetak pravila koje bi svatko od nas trebao znati kada kreće u vlastiti posao. Predavanje je završilo, a ispred tvornice su nas čekali pokloni koje je za sve posjetitelje pripremila gospođa Bernarda. Oduševljenju učenika, ali i profesora, nije bilo kraja.

Odlazimo u drugu tvornicu, u Nedeljanec, koja se bavi konfekcioniranjem, odnosno rezanjem spužve tražene kvalitete na potrebne dimenzije. Toliko spužve na jednom mjestu nitko od nas nikada do sada nije vidio. Saznajemo kako se spužva priprema za madrace i krevete, a neki od nas nisu mogli odoljeti i ne probati leći na spužvu…J

Vrijeme brzo prolazi, krećemo prema Varaždinskim Toplicama te saznajemo da se gospođa Bernarda bavi i turističko-hotelijerskom djelatnošću. Danas tvrtka raspolaže novoizgrađenim suvremenim objektom u Novalji na otoku Pagu s 11 apartmana. Na otoku Krku tvrtka je izgradila i bogato opremila dvije luksuzne vile s modernim bazenima. U centru Varaždinskih Toplica trenutno posluje smještajni objekt s desetak soba i apartmana potpuno renoviranih interijera. U ovom kompleksu upravo je otvoren i novi luksuzni Restoran Bernarda s vrhunskom kuhinjom, čime se upotpunjuje hotelska ponuda tvrtke, a mještanima i ostalim turistima dodatno obogaćuje doživljaj Varaždinskih Toplica.

Uz postojeće smještajne kapacitete u tijeku je renoviranje turističko-ugostiteljskih objekata u centru grada koji su od nedavno u vlasništvu tvrtke. Započele su i predradnje na izgradnji kapitalnog objekta - novog luksuznog zdravstveno-rekreativnog centra Bernarda. Objekta kakvog Varaždinske Toplice čekaju već više od 30 godina. Njegovom izgradnjom i obnovom svih pratećih objekata središte Varaždinskih Toplica zasjat će u novom ruhu. Ovaj centar na cca 5.000 m2 obuhvaćat će 30 ekskluzivnih soba, unutarnje i vanjske bazene s topličkom termalnom vodom. Hotelski kompleks pružat će usluge fizikalne terapije te ponudu zdravih prehrambenih proizvoda lokalnih OPG-ova po principu „s polja na stol“ kako bi svojim gostima osigurao zdrav boravak u svim segmentima.

Vrhunac ovog zanimljivog i poučnog putovanja bio je ulazak u Restoran Bernarda gdje su nam servirane ukusne domaće delicije i osvježavajući sokovi te smo nakon bogatog objeda zadovoljno krenuli svatko prema svojoj kući. Nema umora na povratku, samo zadovoljstvo uz prepričavanje raznih detalja ovog, za sve nas, nezaboravnog posjeta… 

Od srca Vam hvala gospođo Bernarda! Učinili ste sve kako bi nam bilo ugodno i poučno. Učenici su oduševljeni, profesori i mi također. Vi ste primjer poduzetnice koja je prihvatila i svoju ulogu u prijenosu iskustva, znanja i pozitivnog odnosa prema mladima. Hvala Vašim vrijednim zaposlenicima koji su sasvim sigurno doprinijeli da svim učenicima ovo putovanje ostane u trajnom sjećanju.

Pripremili: Mirjana Glavaš i Vladimir Mihajlović

Listopad 2018.

ADSense_04