joombig video slider vertical

ADSense_02


Centar Pričaj mi predstavio didaktičku kutiju 'Ku-kuc! Priča je unutra'; podržali ih Tele2 i Reach for Change


Srijeda, 07 Studeni 2018

Tele2 već tri godine podržava zakladu Reach for Change kroz osigurana financijska sredstva za operativno djelovanje zaklade, nefinancijsku i financijsku podršku projektima društvenog poduzetništva.

Centar za psihološku podršku i razvoj "Pričaj mi" predstavio je didaktičku kutiju 'Ku-kuc! Priča je unutra'. Riječ je o projektu kojega su osmislile hrvatske psihologinje, a u čijem se središtu nalazi priča i materijali koji potiču igru, zajedničko provođenje vremena, kreativnost i učenje. Za ovo je edukativno pomagalo Centar Pričaj mi već primio dvije nagrade, a trenutačno im veliku podršku pruža Tele2 putem zaklade "Reach for Change“. 

„Didaktičko pomagalo ‘Ku-kuc! Priča je unutra’ nudi nešto sasvim drukčije od danas uobičajenih sadržaja kojima su djeca izložena: vraća izvornost i autentičnost igre te daje priliku za kreiranje posebnih načina zabave i igre za svaku obitelj", rekla je Mathea Milošević, voditeljica projekta i istaknula kako je ovo kreativno rješenje namijenjeno djeci i roditeljima.

Na predstavljanju projekta sudjelovali su, među ostalima, Marija Mažić, nacionalna voditeljica zaklade Reach for Change koja je govorila o podršci koju Reach for Change pruža Centru Pričaj mi te najavila uspješan nastavak suradnje, zatim Dubravko Kovačević, u ime Centra za inkluziju i socijalne usluge iz Bjelovara čiji korisnici – osobe s intelektualnim teškoćama – sudjeluju u izradi šivanih dijelova 'Ku-kuc' kutije. On je zaključio kako će suradnja pomoći daljnjem razvijanju djelatnosti i aktivnosti koje će pridonijeti ostvarivanju ciljeva udruge u svrhu unapređenja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama. 

Marijana Grubešić, koordinatorica regulatornih poslova i društveno odgovornog poslovanja u Tele2 poručila je kako je temelj poslovanja Tele2 i društvena odgovornost koja se sastoji od doprinosa zajednici kroz različite oblike korporativnog volontiranja i filantropije, ali i podržavanja društvenih poduzetnika čije su ideje usmjerene na rješavanje nekih od izazova s kojima se suočavaju djeca.

“Uloga Tele2 na ovom projektu je dvojaka; prošle godine smo financijski podržali ovu predivnu ideju, ali smo pored financija investirali nešto još vrjednije, a to su angažman i vrijeme naših zaposlenika. Tako smo dali svoj doprinos preskakanju prepreka s kojima se ovaj projekt suočavao poput primjerice pravnih pitanja, stručne podrške prilikom zapošljavanja nove osobe i slično. Ono što me posebno veseli jest vidjeti da se mreža podrške širi i ne završava na ovom projektu, nego angažira niz ljudi i organizacija s kojima Centar Pričaj mi surađuje na izradi 'Ku-kuc' kutije, mahom društvenim poduzetnicima. To je i nama iz Tele2 znak da smo donijeli pravu odluku kada smo podržali ovaj projekt”, zaključila je Marijana Grubešić. 

Listopad 2018.

ADSense_04