ADSense_02


Student ZŠEM-a osvojio svjetsku nagradu za inovaciju


Petak, 11 Svibanj 2012

Filip Degoricija, student Zagrebačke škole ekonomije i managementa  i njegov prijatelj Matija Jakšić osvojili su drugo mjesto na svjetskom natjecanju inovatora - Henkel Innovation Challenge koje se održalo od 25. do 28. travnja u Poljskoj,  zahvaljujući svom uspješnom proizvodu za budućnost - foliji koje popuno otklanja mrlje s odjeće.

ZŠEM posebno njeguje veze poslovne i akademske zajednice i redovito organizira za svoje studente kako predavanja stručnjaka tako i različita meðunarodna natjecanja. Jednom je takvom prigodom studentima predstavljeno natjecanje tvrtke Henkel (jedne od najvećih svjetskih korporacija za proizvodnju higijenskih proizvoda, u čijem se portfelju nalaze brendovi Persil, Silan, Dial, i druge svjetski poznate marke), a Filip nije propustio prigodu, odslušao je prezentaciju na ZŠEM-u i shvatio da je HIC (Henkel Innovation Challenge) savršena mogućnost; zvučalo mu  je kao zanimljivo natjecanje na kojem može pokazati  znanje engleskog jezika i prezentiranja, iskoristiti  svoju kreativnu stranu, upoznati zanimljive mlade ljude iz cijelog svijeta i iskusne i utjecajne manadžere, zabaviti se i prikupiti nezaboravno iskustvo. Filip se bavi različitim izvannastavnim aktivnostima, voditelj je squash sekcije i član Buddy programa ZŠEM-a te voditelj marketinga FSB Racing teama.

U suradnji sa svojim prijateljem odlučio je oduševiti svijet i uspio je u tome, što nije bilo nimalo lako. Zadatak je bio osmisliti proizvod koji će biti popularan na tržištu 2030. godine. Naš je mladi inovator  morao misliti i na tehnologiju koja će se koristiti za 20 godina, kakvo će tržište biti tada te što bi se sve u meðuvremenu moglo pojaviti na tržištu. Nakon dugog razmišljanja s prijateljem je  osmislio foliju koja skida sve mrlje s odjeće.
Filip Degoricija je samo jedan primjer kreativnog i inovativnog studenta sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa koji je iskoristio mogućnost kakva mu se ponudila studirajući na ovoj izvanrednoj, svjetski priznatoj poslovnoj školi.

ADSense_04