ADSense_02


EKONOMSKA ŠKOLA VUKOVAR


Subota, 11 Lipanj 2016

Sajam vježbeničkih tvrtki

Ekonomska škola Vukovar je kao nositelj projekta uz partnere Ekonomsku i trgovačku školu Ivana Domca Vinkovci i Hrast – Agenciju za razvoj Vukovarsko – srijemske županije, od svibnja 2015. g. do konca travnja 2016. g. provela projekt Modernizacija kurikuluma Vježbenička tvrtka. Projekt je u potpunosti financiran od strane Europskog socijalnog fonda. Provedene su mnogobrojne aktivnosti i edukacije u kojima su sudjelovali profesori i učenici obje škole. Posljednja aktivnost je bila organizacija regionalnog sajma vježbeničkih tvrtki.

Radi se o simulaciji pravog sajma na kojem se vježbeničke tvrtke predstavljaju, upoznaju se poslovni partneri i sklapaju kupoprodajni ugovori. Pripreme za sajam su opsežne, od osmišljavanja vizualnog oblikovanja štanda, izrade promidžbenih materijala do izbora i pripreme djelatnika za sajamsko poslovanje.

Na ovogodišnjem sajmu je sudjelovalo 35 vježbeničkih tvrtki iz Vukovara, Vinkovaca, Osijeka, Valpova i Dubrovnika koje se bave različitim proizvodnim, trgovačkim i uslužnim djelatnostima.

Prilika je to da učenici javno pokažu svoje komunikacijsko prezentacijske vještine te samostalnost i odgovornost u stvarnoj poslovnoj situaciji. Sajam je održan u prostoru BIC - Poduzetničkog inkubatora koji je nedavno otvoren i još nije u funkciji za koju je namijenjen. Održavanje ovog sajma upravo ovdje je svojevrsna simbolika i nada da će se možda neki od ovih učenika u budućnosti naći u ovom prostoru kao pokretači vlastitih tvrtki i time pridonijeti zapošljavanju i razvoju gospodarstva grada Vukovara.

Lela Đitko, prof.

Svibanj 2016.

 

ADSense_04