ADSense_02


Uz Generali osiguranje do srednjoškolske prakse i prvog radnog iskustva


Subota, 07 Siječanj 2012


generali.jpg

 

* Srednjoškolci sve više shvaćaju važnost stručne prakse i pri tome stečenog znanja za kasniji odabir fakulteta i budućeg zanimanja. Istodobno s rastom svijesti srednjoškolcima nije lako naći poslodavca koji bi im omogućio odraðivanje prakse te im za isto isplatio odreðenu naknadu.*

 

 

Upravo takvu priliku učenici mogu iskoristiti u sklopu programa Generali osiguranja pod nazivom «Mladi lavovi». Prakse se održavaju prema osobnoj prijavi učenika na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., na način da pošalju životopis i motivacijsko pismo u kojem će navesti svoje interese, a u skladu s planom i programom srednje škole koju pohaðaju. Obrazovni profili učenika ovise o vrsti radnog mjesta na kojem će obavljati praksu, pod uvjetom da imaju osnove znanja rada na računalu. Provoðenjem kratkog selekcijskog i motivacijskog postupka, izabiru se najuspješniji kandidati koji se pozivaju na praksu.

 

«Svaki praktikant dobiva mentora čija je odgovornost da ga upozna s radom kompanije i  poslovima koje će obavljati, uvede praktikanta u posao, koordinira i prati njegov rad tijekom prakse te upozna sa propisanim mjerama zaštite na radu za vrijeme provoðenja praktične nastave. Nakon obavljene prakse, učenik dobiva potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi, koja se održava u Zagrebu te u regionalnim direkcijama Generali osiguranja u Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Splitu», izjavila je voditeljica ovog projekta Marijana Kresl iz Generali osiguranja d.d.

 

Zbog specifičnosti poslova koji se obavljaju za poslodavca, a sukladno kurikulumu te ugovoru o provedbi praktične nastave, u obzir ponajviše dolaze sljedeće srednje škole: ekonomska, tehnička, elektrotehnička, upravna i birotehnička. Takoðer, u obzir mogu doći i ostale škole ovisno o struci, odnosno smjeru koji bi odgovarao poslovima koje im Generali može pružiti.

ADSense_04