ADSense_02


Druga srednja škola Beli Manastir - Dodijeljena priznanja odlikašima


Četvrtak, 05 Rujan 2013

ueniko_srpanj_13_kola_b._manastir_nagrade_4322.jpg
Prošli je mjesec u prostorijama Gradskog kina Beli Manastir održana je svečanost dodjele diploma maturantima Druge srednje škole Beli Manastir, kao i svim odlikašima i učenicima koji su kroz razna natjecanja i projekte predstavili svoju školu i svoj grad u najboljem svjetlu. Dodjelu je predvodila ravnateljica škole, gða Blaženka Kalčić, koja je uručila pohvalnice učenicima za projekte „Graðanin“ i „Obrazovanje za rodnu jednakost“, kao i za uspjeh na smotri „Lidrano“, Meðužupanijskom natjecanju „Mladi poduzetnik“, na kojem su pod vodstvom prof. Melite Todorović učenici 3E razreda odvojili odlično 4. mjesto, nadarenim mladim sportašima-stolnotenisačima, odbojkašima, nogometašima, informatičarima, ugostiteljima… 

ueniko_srpanj_13_kola_b._manastri_pokloni_vodovoda_4332.jpg

Baranjski vodovod i BB

Direktor Baranjskog vodovoda, gosp. Damir Paulić, iskoristio je ovu prigodu kako bi čestitao učenicima i nagradio ih. Kao direktor gradskog poduzeća koje u ovim kriznim vremenima posluje s dobiti od skoro pola milijuna kuna, dao je odličan primjer i učenicima, a i ostalim poduzećima kako se može uspjeti i u krizi. Odlučio je nagraditi učenike jer smatra da svako gradsko poduzeće treba biti u službi graðana i mlade ljude treba poticati da ostvaruju vlastite uspjehe.

Takoðer, gosp. Paulić je podržao projekt magazina Poduzetnik pod nazivom „Biti bolji - Be better“, u sklopu kojega je osmišljeno nekoliko manjih projekata, a koji će od jeseni biti predstavljeni školama diljem Hrvatske. Projekt je osmišljen tako, da svaki učenik može pronaći nešto njemu zanimljivo, nešto u čemu bi volio sudjelovati. Cilj projekta je potaknuti u učenicima poduzetnički duh i želju za uspjehom.

U sklopu ovog projekta, Baranjski vodovod će donirati 5 godišnjih pretplata na magazin Poduzetnik odličnim učenicima Druge srednje škole Beli Manastir, prema preporuci ravnateljice gospoðe Kalčić, što će im ujedno biti i svojevrsna nagrada za trud i uspjeh. I magazin Poduzetnik priključit će se ovoj gesti, i takoðer donirati 5 pretplata učenicima. Nadamo se da će ih to potaknuti da svojim doprinosom pomognu kreiranju časopisa i da se svojim zalaganjem predstave čitateljima i poduzetnicima, koji će im, nakon završenog školovanja, biti potencijalni poslodavci!

Marizela Mikulec, srpanj 2013.

ADSense_04