ADSense_02


Osnovnoškolci iz Tenje su za zanimanjem otkrili što je to poduzetništvo uz poruku da sreća prati hrabre


Utorak, 19 Studeni 2013

biti_bolji_tenja_kola_marjan_jerkovi_web_i_face_061.jpgMladi poduzetnik iz Tenje, vlasnik Autoškole Sunce, Marjan Jerković nas je oduševio svojom pozitivnošću prilikom jednog razgovora za časopis Poduzetnik. Kroz razgovor nam je obećao kako će se rado predstaviti učenicima u Osnovnoj školi Tenja te im približiti što to znači biti poduzetnik i tako ih potaknuti neka već sada počnu razmišljati kako će jednoga dana i oni ploviti vlastitim poduzetničkim vodama.
Ravnatelj škole, gospodin Tihomir Jurčević, bez dileme je prihvatio naš prijedlog tako da smo u društvu Marjana, 14.11.2013. u dogovoreno vrijeme krenuli ka školi u Tenji. U višenamjenskoj dvorani škole se skupilo 25 učenika 8. razreda u pratnji Marije čelar, njihove učiteljice engleskog i njemačkog jezika. Iako su učenici u početku bili malo skeptični jer nisu znali što ih zapravo čeka na tom satu "poduzetništva", kako ga je nazvao ranatelj, ali kada su čuli Marjana svi su odahnuli jer su konstatirali kako ga odnekud poznaju, a znali su i da je on vlasnik autoškole i frizerskog salona u njihovom mjestu. Razgovor je tekao vrlo zanimljivo, Marjan im je kratko ispričao svoju biografiju i rekao zašto je baš Sunce zaslužno za naziv njegove tvrtke. Na njima razumljiv način je ispičao kako se uputio u poduzetničke vode, a njegov stav o mladim ljudima je da je to vrlo pametna generacija s puno potencijala kojeg trebaju pravilno usmjeriti.

biti_bolji_tenja_kola_marjan_jerkovi_web_i_face__067.jpgRekao im je da se može uspjeti u životu i bez protekcije i kako je on pravi primjer za to te kako svoje misli trebaju pretočiti u djela i da je jako sretan što ima priliku mladima prenositi znanje. Još im je napomenuo kako je teško raditi i uspjeti sam i da je za uspjeh potreban dobar tim ljudi, meðusobna simbioza i povjerenje.
Kada je pričao o svom hobiju, motociklizmu i solarnoj yogi, sa zanimanjem su upijali svaku njegovu riječ. Mladima je rekao neka ne razmišljaju o odlasku u inozemstvo nakon završenog školovanja jer će svuda dalje biti stranci što on najbolje zna iz vlastitog iskustva.
Učenici su bili vrlo aktivni i Marjanu postavljali niz zanimljivih pitanja na koja je on spremno odgovarao. Na pitanje što je za njih uspjeh su odgovorili kako je to "raditi ono što volimo", a Marjan se složio s njima i rekao im neka nikada u životu ne pristanu raditi ono što ne vole.
Poručio im je neka ne dozvole da ih u životu koči strah i neka prestanu misliti negativno. Dobili su poruku da nema ništa ljepše u životu nego djelovati u stvaranju neke vrijednosti.
A mi smo im predložili neka uz pomoć ravnatelja i učitelja predstave svoju školu te kako ćemo tekst objaviti u našem časopisu.

 

Mirjana Glavaš, studeni 2013.

ADSense_04