ADSense_02


«SCOUT PICNIC» IZVIĐAČKE UDRUGE SLAVONSKI HRAST


Srijeda, 11 Listopad 2017

Obilježavajući Dan državnosti, proteklog su vikenda članovi izviđačke udruge «Slavonski hrast» organizirali «scout picnic» za svoje članove i njihove roditelje, učenike osnovnih škola i građane Gradske četvrti «Jug 2».

Tijekom cjelodnevnog boravka na prostoru «Izviđačkog parka», uz jezero «Bajer» organizirane su brojne radionice, kao dio programskih aktivnosti projekta koji se pod nazivom «Djeluj pozitivno – nisi sam» provodi kroz cijelu godinu uz potporu Grada Osijeka. Programski sadržaji projekta usmjereni su na prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladeži, a izvrsno se uklapaju u aktivnosti koje izviđači nude u svom kontinuiranom djelovanju.

Gotovo stotinu izviđača i druge djece tako su imali priliku naučiti kako izraditi sklonište od kiše i vjetra, kako se uz pomoć užeta popeti na stablo, koristiti kompas i GPS uređaj, prenijeti poruku uz pomoć zastavica… Okupljanje je iskorišteno i za uređenje poučne staze uz jezero «Bajer» postavljanjem ploča s podacima i «Qr» kodovima o biljnom i životinjskom svijetu ovog mikro-staništa. Bila je to prilika da izviđači i druga djeca nauče još ponešto novo, ali i da daju svoj doprinos čuvanju i zaštiti okoliša.

Poučna staza je uređena uz potporu Zaklade «Slagalica», sredstvima iz inicijative «Za mene – za Osijek». Odrasli članovi – volonteri «Slavonskog hrasta» pobrinuli su se za siguran i ugodan boravak svih sudionika u ovom djeliću prirode na rubu grada. Nije izostala ni okrepa za umorne. Kotao s ukusnim izviđačkim grahom ostao je gotov prazan, a donacija tvrtke «Karolina» d.o.o. bila je iznenađenje i slatki dodatak.

Listopad 2017.

 

ADSense_04