ADSense_02


DANI BEČA PROTEKLI U ZNAKU RAZMJENE ISKUSTAVA I PRIJATELJSKOG DRUŽENJA


Nedjelja, 03 Prosinac 2017

Beč i Zagreb od 28. do 30. studenog 2017. predstavili svoje pametne i inovativne projekte

U Zagrebu su se od 28. do 30. studenog 2017. u organizaciji poduzeća Eurocomm-PR i Gradova Beča i Zagreba održali Dani Beča.

Otvorenje dana Beča na Trgu bana Jelačića uvelo je Zagreb u predbožićno raspoloženje, a u okviru stručne konferencije koja se 29. i 30. studenog održala u prostorijama Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti predstavnici gradova Beča i Zagreba okupljenima su govorili o svojim iskustvima na teme gospodarenja otpadom, integracije izbjeglica, mobilnosti, smart cityja, start-up poduzeća i ekonomije dijeljenja.

Nakon uvodnih izlaganja za koja su bila rezervirana prijepodneva u poslijepodnevnim su se satima održavale radionice na gore naveden teme.

Najposjećenija radionica prvog dana konferencije bavila se temom smart cityja, ali i tema ekonomije dijeljenja izazvala je velik interes sudionika. Airbnb, Uber, dostava paketa, bike-sharing, platforme susjedske pomoći, razmjena stanova teme su koje postaju sve aktualnije i bez kojih se život danas  teško može zamisliti. U okviru radionice raspravljalo se o budućnost takvih platformi i kako će izgledati njihova zakonska regulacija u budućnosti.

Drugi dan konferencije započeo je izlaganjem na temu PR mjera u području gospodarenja otpadom. Već samo izlaganje izazvalo je zanimanje publike, a u popodnevnoj radionicu na istu temu razrađen je plan moguće suradnje između komunalnih odjela dvaju gradova. Sudionici radionice obvezali se početkom 2018. godine pokrenuti daljnju komunikaciju.

Zagrebačkim stručnjacima korisno je bilo i bečko iskustvo o integraciji izbjeglica, čiji je broj u glavnom austrijskom gradu znatno veći i gdje već postoje desetci različitih mjera koje pomažu bržoj integraciji u društvo, ali i prepoznavanju različitosti i korektnom odnosu jednih prema drugima.

Dani Beča zatvoreni su eventom za sve sudionike konferencije, a protekli u znaku dodjele nagrada Red Carpet Art Award. Gostima su u opuštenoj atmosferi predstavljeni radovi mlade hrvatske umjetnice Tjaše Kalkan koja je 2017. godine dobila nagradu Udruženja za promicanje mladih umjetnika iz Beča, a uručene su i prve tri nagrade mladim talentima u okviru natječaja za najbolji učenički crtež Red Carpet Art Award budućnosti.

Copyright: Eurocomm-PR/Sanjin Kaštelan

Prosinac 2017.

ADSense_04