ADSense_02


PREZENTACIJA PROJEKTA EDEA ZA MLADE KOJI POTIČE SAMOZAPOŠLJAVANJE I PODUZETNIŠTVO


Srijeda, 06 Prosinac 2017

Ovog petka 8.12. u 18 sati u prostoru BIZkoshnice coworking prostora na zagrebačkom Britancu održava se prezentacija projekta EDEA, koji u Hrvatskoj provodi Institut za kreativno obrazovanje. 

Projekt EDEA (Elements of developing entrepreneurial attitude) istražuje elemente potrebne za razvoj poduzetničkog stava kod mladih. Projekt je financiran iz europskog programa Erasmus+, a provodi se u Francuskoj, Italiji i Hrvatskoj i predstavlja jedinstven način suradnje između europskih coworking prostora i društvenih zadruga. Cilj projekta je dati odgovor i konkretan pristup rješavanju problema nezaposlenosti mladih usmjeravanjem prema samozapošljavanju i poduzetništvu, s posebnim naglaskom na društveno poduzetništvo.

Na prezentaciju EDEA projekta pozvani su svi, koji žele produbiti znanja i ostvariti nove poslovne prilike. Svi oni koji žele podržati novi način rada baziran na suradnji, održivosti, društvenom utjecaju i osnaživanju svojih vještina i znanja te povećanju svjesnosti potrebne za samostalno pokretanje biznisa, razvoj poslovne ideje i kretanja u smjeru poduzetničke budućnosti.

Na prezentaciji će biti objašnjene sve aktivnosti projekta kao i benefiti za sudionike. Dok će svoja iskustva s nama podijeliti sudionici prethodno provedenih Erasmus+ poduzetničkih projekata za mlade. U samom projektu EDEA mogu sudjelovati mladi koji razmišljaju o razvoju poduzetničke ideje i poduzetnici početnici u dobi od 18 do 30 godina. Odabrani EDEA sudionici besplatno će sudjelovati na nizu edukacija i međunarodnih razmjeni s ciljem osnaživanja vještina i znanja važnih i odlučujućih alata za razvoj ideja koje imaju pozitivan društveni utjecaj. Težište u odabiru sudionika biti će stavljeno na poduzetničke ideje s pozitivnim utjecajem za samog poduzetnika, zajednicu i društvo u cjelini (društvene inovacije, održivi razvoj, ekologija, korištenje novih tehnologija za poboljšanje kvalitete života i usluga, umjetnost i kultura i općenito promocija principa jednakosti, prilika i nediskriminacije)

Sudionici EDEA projekta naučit će razvijati meke vještine poput sposobnosti kritičkog mišljenja, intuicije, timskog rada, rada u međunarodnom okruženju, samoinicijative, konstruktivne kritike kao i prepoznati potrebe zajednice i uvidjeti društvenu dimenziju poslovanja. Osim toga upoznat će se s dinamičnim i kreativnim poslovnim modelima, različitim dizajnerskim vještinama i tehnikama, alatima digitalne komunikacije i alternativnim instrumentima za financiranje i prikupljanje sredstava kao i pravnim i organizacijskim modelima s kojima mogu započeti svoju poduzetničku aktivnost.

Za prezentaciju projekta EDEA potrebno je poslati prijavu na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. radi ograničenog broja mjesta.

Prijave za sudjelovanje na EDEA projektu otvorene su do 17.12. ispunjavanjem sljedećeg obrasca http://bit.ly/2j4TmsM 

Ako razmišljaš o svom biznisu ili si poduzetnik početnik u dobi od 18 – 30 godina i želiš razvijati svoje poduzetničke vještine i poduzetničke ideje s pozitivnim društvenim utjecajem prijavi se na EDEA projekt – besplatan program edukacija, međunarodnih razmjena i umrežavanja. 

Kontakt:

Mirela Marović Omerzu

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

M: 098730225

Institut za kreativno obrazovanje

BIZkoshnica Coworking

Prosinac 2017.

 

ADSense_04