ADSense_02


DNA ANALIZA KOŽE – NOVA JEDINSTVENA USLUGA POLIKLINIKE BAGATIN


Četvrtak, 13 Rujan 2018

Jednako kao što određuju vašu visinu, boju očiju, kose, pigment kože, vaši geni imaju odlučujući faktor u tome kako će vaša koža starjeti. Prema istraživanjima, kad je u pitanju starenje kože, 60% rezultat je genetike, dok je 40% utjecaj vanjskih, okolišnih faktora. U prijevodu, kada jednom osvijestite sve potencijalne izazove koje vaši geni nose (60%), možete učinkovitije voditi brigu o vašoj koži (40%).

Danas, dakle, DNA analiza dobiva potpuno novu svrhu – otkriva novu dozu ljepote u vama, otkriva vašu genetsku ‘šminku’. Ukratko, donosi veliki zaokret u dosadašnjem režimu ljepote vraćajući se osnovama – zadire toliko duboko u vaše, odnosno naše postojanje, u građevne blokove ljudskih stanica, a sve kako bismo u Poliklinici Bagatin, sinergijom profesionalnih analiza i vrhunskih antiage tretmana, maksimalno utjecali na onih vrlo važnih četrdeset posto mladosti.

Genetska predispozicija za starenje kože

SkinDNA inovativni je DNA test u Poliklinici Bagatin koji analizira genetske markere povezane s ubrzanim starenjem kože. Testom se analizira 16 genetskih markera (eng. single nucleotide polymorphisms, SNPs) koji su povezani s pet kategorija na kojima se SkinDNA zasniva. Dakle, test utvrđuje genetsku predispoziciju za ubrzano starenje kože upravo kroz te kategorije što omogućuje definiranje ispravnih preventivnih koraka koji će poboljšati budućnost stanja i izgleda kože.

5 ključnih kategorija povezanih sa starenjem kože koje se proučavaju su: 

· Degradacija kolagena (koliko uspješno koža 'čuva' kolagen)

· Glikacija/bore (koliko uspješno tijelo metabolizira šećer)

· Oštećenje od sunca i pigmentacija (koliko uspješno se koža brani od štetnog utjecaja sunčevih zraka) 

· Oštećenje od slobodnih radikala (koliko uspješno tijelo stvara antioksidanse)

· Osjetljivost kože (koliko je koža sklona iritaciji i upalama)

Zapisano je u DNA ono što vam vaša koža želi reći

Na osnovu rezultata, njega kože prilagođava se svakom pojedinačnom genetskom profilu te ‘okreće’ nepovoljne genetske predispozicije u pozitivan ishod. U dobivenom nalazu za svaku su kategoriju napravljene preporuke koje se sastoje od popisa:

· aktivnih sastojka u kremama i/ili serumima;

· dodataka prehrani; 

· estetskih tretmana.

Postupak testiranja nema medicinskih rizika te se sastoji od izuzetno nježnog prikupljanja brisa sluznice s unutrašnje strane obraza aplikatorom za što je potrebno svega 10 sekundi. Uzorak se potom adekvatno pohranjuje i šalje na analizu u jedan od najvećih laboratorija u Australiji – ‘Wellbeing genomics’ sa sjedištem u Sydneyu. Cijeli proces odvija se u strogo kontroliranim uvjetima, koji jamče sigurnost i zaštitu DNA i podataka, a sve pod nadzorom vrhunskih genetičara. Povjerljivost podataka garantirana je od prvog do zadnjeg koraka, odnosno, od uzimanja samog uzorka DNA pa sve do kreiranja u potpunosti personaliziranog plana terapije.

Jedinstven koncept sinergije metoda 

Kako bi stručnjaci Poliklinike Bagatin, odnosno liječnički i kozmetološki tim koji broji više od 20 članova, izradili jedinstven plan njege vaše kože prilagođen genetskom profilu, radi se i neizostavna Visia profesionalna analiza kože lica. Ona će detaljno analizirati krvožilne promjene, pigmentne promjene, posljedice UV oštećenja, širinu i stanje pora, prisutnost porfirogenih bakterija te smještaj i dubinu bora.

Dakle, uz dobiveni genetski uvid u stanje vaše kože te uz nalaze trenutnog stanja kože putem Visia analize, u mogućnosti smo ponuditi vam na tržištu najbolju, najbogatiju i potpuno individualnu njegu lica te spriječiti pojavu znakova starenja. Danas su neinvazivne opcije pomlađivanja raznolike i brojne te se nudi velik broj anti-age tretmana koji zamjenjuju kirurške zahvate. U Poliklinici Bagatin bogatom paletom od preko 60 tretmana popravljamo teksturu, tonus i elastičnost kože, stimuliramo stanične mehanizme odgovorne za obnovu tkiva, smanjujemo pore, reduciramo hiperpigmentaciju, brišemo bore.

Paletu proizvoda koje ste dosad koristili možete obogatiti novim kremama i serumima. Tretmane na koje redovito idete i koji brišu znakove starenja s vašeg lica, upotpunit ćete novim tretmanima i zahvatima koji su ‘zapisani’ u vašoj DNA. I košaru namirnica koje ste do sada konzumirali, oplemenit ćete s onima koje imaju potrebnije vitamine i minerale.

Tehnologija ljepote napreduje impresivnom brzinom te, zahvaljujući globalnoj fascinaciji u potrazi za vječnom mladošću, tretmani i procesi pomlađivanja danas su učinkovitiji nego ikada. A s DNA analizom kože lica kojom smo zaokružili naš jedinstven, personaliziran koncept, u Poliklinici Bagatin na korak smo bliže pronalasku 'eliksira mladosti'. 

Poliklinika Bagatin - briga o klijentu na prvom mjestu

Utemeljena 1995. godine kao privatna ordinacija za maksilofacijalnu kirurgiju, Poliklinika Bagatin danas je vodeća poliklinika za estetsku kirurgiju, stomatologiju i dermatologiju u Hrvatskoj, a svoje usluge pruža na čak dvije lokacije u Zagrebu. Uz pomoć stručnog i predanog medicinskog osoblja, može se pohvaliti reputacijom pružanja vrhunskih zdravstvenih i estetskih usluga svojim klijentima.

Poliklinika Bagatin je inovativna poliklinika koja spaja profesionalizam i sofisticiranost medicinske ustanove s naglaskom na zdravlje i ljepotu, i sve to uz pomoć stručnih doktora iz čak 9 grana specijalizacija i vrhunskim timom medicinskih kozmetologa, sestara i tehničara. Zadovoljstvo klijenata najmjerodavnije je za Polikliniku Bagatin, a krajnji cilj je pružanje cijenjenim klijentima trajno njegovanje i uslugu usmjerenu na rezultate s efikasnošću bez premca.

Više informacija o uslugama i proizvodima možete potražiti na internet stranici www.poliklinikabagatin.hr, na Facebook stranici www.facebook.com/bagatinclinic ili nazovite broj telefona 01/46 10 225.

Rujan 2018.

 

ADSense_04