ADSense_02


POZIVNICA NA 14. BUČIJADU U IVANIĆ-GRAD 19.-21. LISTOPADA 2018.


Četvrtak, 11 Listopad 2018

Ovogodišnja Bučijada održat se treći vikend u listopadu, od 19. do 21. listopada 2018. godine u Ivanić-Gradu. Svečano otvorenje manifestacije bit će u subotu, 20. listopada u 11 sati na Glavnoj pozornici.


Okosnica manifestacije i ove će godine biti prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča te ostalih eko-etno proizvoda, a posjetiteljima će se predstaviti više od 200 izlagača,od toga preko 30 proizvođači bučinog ulja,osamdeset obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i dvadesetak ekoloških poljoprivrednih gospodarstava. Osim toga, u organizaciji Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske održat će stručni skup. Teme skupa bit će Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti te Brendiranje bučinog ulja kao suvenira kontinentalne Hrvatske.
Za vrijeme trajanja manifestacije, gradski će se park pretvoriti u mjesto neiscrpne inspiracije za umjetnike i kreativce koji će i ove godine izložiti instalacije i skulpture od buče. Dok će najmlađi posjetitelji moći uživati u brojnim zabavno edukativnim sadržajima, kao što su vožnja Buča kočijom, Bučko vlakićem te u radionicama Vatrogasne bučijade za mališane, zabave neće nedostajati niti odraslima. Primjerice, oni će moći kušati autohtone sorte vina škrlet na corneru “ŠkrCo” istoimene udruge ili pak kušati bučino pivo Pivovare Crafter`s. Tu su i dječje predstave, izložbe, koncerti, etno program, kutak za kulinare, tematske šetnje Ivanić-Gradom uz turističkog vodiča. Za one koji žele saznati nešto o Ivaniću i ivanić-gradskoj kulturno povijesnoj baštini organizirani su interpretacijski razgledi  grada, crkve i gradskog muzeja uz   turističko  vodstvo.

Iz bogatog programa izdvajamo:
Otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča zakazano je za petak u gradskom parku u centru, a večer završava uz koncert Najboljih hrvatskih tamburaša. U subotu 20. listopada u 11,00 sati je svečano otvorenje 14. Bučijade, cjelodnevni programi  odvijat će se na glavnoj pozornici i više lokacija u gradu, a večer završava koncertom  T.B.F.-a.
U nedjelju će se program odvijati pod budnim okom voditelja Bučijade Frane Ridjana te kume ovogodišnje manifestacije – Karmele Vukov Colić.
Moto ovogodišnje manifestacije bit će „Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi!“, a to će im uz organizatore, omogućiti i turističko-izletnički Bučko-express koji subotom i nedjeljom vozi za posjetitelje iz Zagreba, s cijenama povratne karte već od 25 kuna.
Dođi, Okusi, Osjeti, Vidi!
Postani dio najveće manifestacije ove jeseni.  Dođi na 14. Bučijadu u Ivanić-Grad od 19. do 21.listopada.
Okusi, osjeti, vidi i sudjeluj u brojnim događanjima za cijelu obitelj: sajam buča, bučinog ulja i ostalih proizvoda, etno i glazbeni sadržaji,turistički razgled grada,  a za najmlađe predstave, radionice, Vatrogasna bučijada   i vožnja buča kočijom i vlakićem.
Okusi  jela od buča, pivo od buče i vino škrlet!
Vidi skulpture i instalacije inspirirane bučom, dođi na koncert Najboljih hrvatskih tamburaša u petak i  TBF u subotu na večer, a u nedjelju se druži s  Kumom Bučijade, Karmelom Vukov Colić.
Dođi  vlakom Bučko express, a više informacija potraži na www.tzig.hr i na facebooku Bučijada Ivanić-Grad.

Listopad 2018.

ADSense_04