ADSense_02


NAJLJEPŠI ROĐENDANSKI POKLON: OTVORENJE NOVE TVORNICE BORISA MIKŠIĆA U BELOM MANASTIRU


Subota, 13 Listopad 2018

*Otvorenje nove tvornice EcoCortec u Belom Manastiru *Svojim patentiranim proizvodima postojeća tvornica opskrbljuje najveće automobilske proizvođače, a ovim će se proširenjem znatno povećati kapaciteti tvornice i generirati nova radna mjesta

Boris Mikšić pokrenuo je projekt EcoCortec prije 12 godina. EcoCortec koji je dio Cortec europske grupacije danas zapošljava 40 ljudi i jedan je od najuspješnijih europskih proizvođača ekoloških materijala za pakiranje koji štite od korozije. Tvrtka gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta te je odličan primjer hrvatskog proizvoda koji se pozicionirao na globalnom tržištu. 

Posebno je zadovoljstvo bilo biti na otvaranju nove tvornice. Zbog kontinuiranog povećanja potražnje, vlasnik prve hrvatske tvornice bioplastike, Boris Mikšić, uz sufinanciranje Privredne banke Zagreb, investirao je u još jednu  tvornicu čije je svečano otvaranje bilo u petak, 12. Listopada 2018. Ovo proširenje osim što će povećati kapacitet proizvodnje omogućit će još promptniju dostavu u zemlje Europe, Azije i SAD-a. 

Investicija u novi pogon EcoCorteca s novim ekstruderom plastične folije ukupne je vrijednosti 28 milijuna kuna, a 35% financirano je sredstvima iz EU fonda za regionalni razvoj. Nakon što, početkom slijedeće godine, novi pogon proradi punim kapacitetom, tvrtka bi trebala zaposliti 10 novih radnika.

„EcoCortec® je jedan od najuspješnijih projekata u mojoj karijeri. On simbolizirala budućnost Hrvatske kakvu ja vidim, a to je sinergija mladih stručnjaka i novih tehnologija. Sanjao sam hrvatski proizvod koji uspješno konkurira na svjetskom tržištu a s EcoCortecom smo to ostvarili. No ovo je tek početak, poneseni odličnim rezultatima plan nam je otvaranje još tvornica u Hrvatskoj iz koje ćemo izvoziti u sve zemlje svijeta“, poručuje gospodin Mikšić.

„Nova tvornica će svojim proizvodima snabdijevati najveće automobilske proizvođače poput Volva i Renaulta, čime će se pridružiti popisu dosadašnjih partnera poput Simensa i IBM-a“ – naglasio je vlasnik EcoCorteca Boris Mikšić.

„Iznimno sam ponosan na činjenicu da tvrtku u dosadašnjih 12 godina rada nije napustio niti jedan zaposlenik. Nitko se odavde nije odselio niti u Irsku, niti u Austriju ili Njemačku. Posebno je važno i to što u 12 godina nismo imali niti jednu nesreću na radu.“

U sklopu otvorenja tvornice organizira se i Cortecova Europska konferencija za distributere na kojoj će prisustvovati više od 100 Cortecovih poslovnih partnera iz Europe, Azije i SAD-a. Oni će imati priliku razgledati novu tvornicu, upoznati se s najnovijim tehnologijama i razmijeniti i iskustva s Hrvatskim partnerima kao i našim tehničkim  sveučilištima s kojima EcoCortec uspješno surađuje. Ovakav networking je odličan za unapređivanje poslovnih iskustva i znanja.

V. M.

Listopad 2018.

ADSense_04